Unieke sieraden - met liefde gemaakt


Edel & IJdel staat voor eigentijdse, unieke, handgemaakte sieraden. Alle producten bedenken, ontwerpen en vervaardigen wijzelf.  Wij maken uitsluitend gebruik van zilver en goud, zodat de sieraden een leven lang gedragen kunnen worden. HIerbij maken wij bij voorkeur gebruik van hergebruikte of fairtrade metalen en edelstenen. In onze winkel vind je een collectie sieraden, maar het liefst maken wij een sieraad speciaal voor jou - naar jouw wensen en met jouw eigen betekenis. 


Wij zijn reuzetrots op ons merk en onze winkel; we vinden het leuk om te horen wat jullie van Edel & IJdel vinden. Feedback of nieuwe ideeën zijn altijd welkom en als je nog vragen hebt kan je ons altijd mailen of een berichtje sturen via Facebook of Instagram.


Liefs Karin en Iris


Dit zijn wij!


De gezichten achter Edel & IJdel.... dat zijn Karin Kos en Iris Doornbos. We beginnen onze dag het liefst met een kopje koffie (en daarna nóg één....) op het bankje voor ons atelier.  Samen werken wij hier aan alle opdrachten - ieder met haar eigen specialiteiten, maar altijd gezamenlijk. 


Ons atelier en winkel


Onze superfijne werkplek bevindt zich aan de Diezerpoortenplas, een klein pleintje nabij de grachten van Zwolle. Hier worden al onze sieraden met de handgemaakt én hier vind je een uitgebreide collectie. Kom gerust eens een kijkje nemen als we aan het werk zijn. Wil je langskomen met je oude sieraden of met een speciaal verzoek, maak dan even een afspraak  - dan weet je zeker dat we er zijn en genoeg tijd hebben.

Handgemaakt 


Alle sieraden worden gemaakt met behulp van traditionele technieken; dus geen grote machines of massafabricage. Op deze manier veroorzaken we weinig schade aan mens en omgeving en is hierdoor milieuvriendelijk. Handgemaakt kost echter wel meer tijd. Heb je een sieraad bij ons in de maak, dan kan het zijn dat het zo'n vier tot zes weken duurt voor dat het klaar is. Maar we beloven dat het wachten de moeite waard is!

Materialen


We werken uitsluitend met hoogwaardige, en zoveel mogelijk gerecyclede en duurzame materialen: zilver, goud en edelstenen, Daarnaast recyclen we ook altijd ons eigen gebruikte en restmetaal; er gaat dus maar weinig verloren, waardoor we verspilling minimaliseren. Hierdoor zijn je sieraden veilig om elke dag en voor altijd te dragen .